Sabayon:

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Klop de eidooiers eerst luchtig op. Vermeng dit met de suiker en voeg daarna de marsalawijn toe.
- Klop deze massa met handklopper in een achtbeweging tot een fijne schuimmassa. Dit gebeurt op een laag vuurtje.
- Voor mensen met minder 'keukenervaring' kan dit au bain marie gebeuren. Indien nodig (b.v. bij gasvuur) van het vuur nemen. Temperatuur moet onder de 70?C blijven (zoniet krijg je een omelet) - Serveer de sabayon in een voldoende breed wijnglas (breedte dessertlepel).

Sabayon: is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meloen met sabayon
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensoep met champagnesabayon
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Bittere chocolade met sinaasappel
35 min Nagerecht
Bekijk recept