Taaitaai

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In mengkom honing en 1 ei door elkaar roeren. In kom bloem met kaneel, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, bakpoeder en mespunt zout omscheppen. Bloemmengsel met houten lepel door honingmengsel roeren tot samenhangend geheel ontstaat. Handen met bloem bestuiven en deeg tot deegbal kneden. Deeg in plasticfolie verpakken en minstens 1 uur in koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. Werkblad met bloem bestuiven en hierop deeg uitrollen tot 1 cm dik. Met vormpjes figuurtjes uitsteken en deegfiguurtjes op bakplaat leggen. Ei loskloppen en deeg ermee bestrijken. Suikerparels erop strooien en licht aandrukken. In midden van oven taaitaai in ca. 10-15 min. bruin en gaar bakken. Taaitaaifiguurtjes op rooster laten afkoelen.

Taaitaai is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Taaitaaipoppetjes
15 min Gebak
Bekijk recept
Fruitige marshmallowfondue
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taaitaai
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Taaitaai-poppen
30-60 min -
Bekijk recept

Taaitaaipoppetjes
15 min Gebak
Bekijk recept
Fruitige marshmallowfondue
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taaitaai
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Sinterklaasrecept Taaitaai-poppen
30-60 min -
Bekijk recept