Uien - kruidenbrood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Zeef de bloem boven een mengkom en maak een kuiltje in het midden. Strooi de gist erin en schenk de melk erop. Laat alles zo 5 minuten staan. Begin met een pollepel van binnen naar buiten te roeren en neem daarbij steeds wat van de bloem mee. Kneed daarna van de ingrediënten een samenhangend en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 60 minuten op een warme plaats rijzen. Versnipper intussen voor de vulling de gepelde uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de hete olie glazig. Laat het mengsel afkoelen. Roer er de kaas en de tuinkruiden door. Kneed daarna het deeg met het zout opnieuw door en vorm er een rond brood van. Knip het brood van boven stervormig in en trek de punten voorzichtig open. Leg de vulling erin en laat het brood op de met olie bestreken bakplaat opnieuw 40 minuten rijzen. Verwarm de oven voor. Bak het brood in het midden van de oven bruin. Baktijd en oventemperatuur: Elektrische oven: 225°C (voorverwarmen) Heteluchtoven: 200°C (voorverwarmen) Gasoven: 6 - 7 Baktijd: 35 minuten

Uien - kruidenbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Glutenvrij kaas-kruidenbrood
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Honing-kruidenbrood
10 min
Bekijk recept
KRUIDENBROOD
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept
Honing-kruidenbrood
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept