Uien-Olijvenbrood

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een bakplaat in met 1/2 eetl. olijfolie en stuif er bloem over. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de gepelde rode uien fijn. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui 3 minuten en laat deze afkoelen. Zeef het bakmeel en zout boven een kom en voeg paprikapoeder en cayennepeper toe. Hak de olijven fijn. Schep de olijven, uien en bieslook door de bloem, voeg de losgeklopte eieren en melk in gedeelten toe en meng tot een zacht, niet plakkerig deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het met een koele hand 2 minuten door. Vorm er een ovaal of rond brood van en leg dit op de bakplaat. Maak met een scherp mes diagonale inkepingen in het deeg. Bak het brood 35-40 minuten in het midden van de oven tot het gerezen en lichtbruin is. Laat het daarna op een rooster afkoelen.

Uien-Olijvenbrood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Olijvenbrood met truffelolie en parmezaan
15 min Snack
Bekijk recept
Tomaten-olijvenbrood met rozemarijn
30 min
Bekijk recept
Italiaanse tonijnsalade met olijvenbrood
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliata van rundvlees met gemengde salade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Hertenbiefstuk in rodeportsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rode aardappelen, minimaïs, rode paprika, rode uien, koriander en tex-mexkruiden
Bijgerecht
Bekijk recept