Uienkonfijt ‘maison’

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij 1 kg uien in fijne reepjes. Laat gaar worden in 3 eetl. olijfolie en voeg er 200 g suiker aan toe. Laat even karameliseren en blus met 1 dl ciderazijn. Voeg 2 laurierblaadjes toe, en 1 eetl. rozepeperbolletjes. Laat +- 1 u op een zacht vuur sudderen. Voeg eventueel nog wat water toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Gebruik konfijt om uw saus bij het wild af te werken of vul er bijvoorbeeld halve gekookte witloofstronkjes mee. Uienkonfijt smaakt trouwens overheerlijk bij wildpaté.

Uienkonfijt ‘maison’ is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Verborgen hamburger
Snack
Bekijk recept
Bord met ganzenlever
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hamburger: De Angus beef / stilton saus met whisky
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamburger: De Limousin / bacon / saus met Cantal
Hoofdgerecht
Bekijk recept