Yoghurt met ijsroom en aardbeien

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Meng de yoghurt, de veenbessenconfituur, de suiker en de vanillesuiker en de licht opgeklopte room.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in twee, verdeel ze over 4 witte wijnglazen, doop met de kirch, daar bovenop de ijsroom en vul dan de glazen met het mengsel van de yoghurt. - Dit dessert kan enkele uren in de ijskast bewaard worden, de ijsroom mag aan smelten toe zijn. De kirch onder in het glas dient voor het smaakje apart. De aardbeien voor het gebruik even uitspoelen, doe dit voor de kelk ervan verwijderd wordt, zo voorkomt men dat de vrucht teveel water opneemt en aan aroma verliest, daarom de vruchtjes niet te lang in het water ondergedompeld laten en ze zo snel mogelijk in een vergiet laten uitdruipen.

Yoghurt met ijsroom en aardbeien is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept