Yoghurtcake met appel en tijm

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180?C. Beboter een ronde springvorm van 20 cm en bekleed hem met bakpapier. Bestrooi de bodem met de bruine suiker. Roer de boter en suiker schuimig. Voeg de eierdooiers, amandelessence en tijm toe en roer dan voorzichtig de amandelen, bloem en yoghurt door het mengsel. Klop de eiwitten stijf en roer ze eveneens voorzichtig door het beslag. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in plakjes. Verdeel deze over de bodem van de springvorm. Giet het beslag over de appelschijfjes en zet de vorm 1 uur in de oven. Haal de cake uit de oven, draai hem uit op een schotel en dien hem warm of lauw op met de gesuikerde mascarpone. Werk af met enkele tijmblaadjes.

Yoghurtcake met appel en tijm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Yoghurtcake met blauwe bessen
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtcake
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Yoghurtcake
30-60 min -
Bekijk recept
Yoghurtcake Met Citroensiroop
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept