Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de chocolade in stukken. Doe de chocolade met de melk in een kom en laat gedurende 3 minuten smelten in de magnetron (550W). Roer goed door elkaar. Klop het eigeel op met de suiker en giet bij het chocolademengsel. Voeg kardemom en kaneel toe. Voeg het meel toe en meng goed om. Klop de eiwitten tot sneeuw. Spatel ze luchtig door het beslag. Bestrijk een springvorm met boter. Giet het beslag in de vorm. Bak gedurende 30 minuten in de oven. Laat afkoelen. Haal het gebak uit de vorm en leg het op een bord. Snij het gebak in gelijke stukken. Garneer met de physalisvruchten. Lekker met: een mango- of frambozencoulis of crème anglaise. Variant: beschikt je magnetron over een ‘crisp’-functie? Laat dan het vloeibare beslag 9 minuten in een hoge crispvorm garen.
Zacht chocoladegebak met kardemom is een recept van Jerryke's Cuisine