Zachte Bombay rijst met mais en tomaat

2 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten. Wok de prei vervolgens 3 minuten mee. Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten. Voeg naar smaak (ca. 8 eetlepels woksaus toe. Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten. Schep de rijst in diepe borden of kommen. Zet Atjar Tjampoer, Sambal Badjak en geraspte Kokos op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen en toe te voegen. Variaties: Voeg aan het gerecht 6 eetlepels Seroendeng toe en vervang de prei door lente-uitjes. Bestrooi met vers gehakte koriander. In plaats van kerstomaatjes kunnen kleine stukjes tomaat gebruikt worden.

Zachte Bombay rijst met mais en tomaat is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Salade met geitenkaasballetjes
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept