- Laat even mee fruiten en doe er dan water bij (ca. 2 ltr) - Haal de gare gamba's er uit, pel ze en doe de schillen weer terug - Laat alles 20 minuten trekken.
- Maak de bouillon goed af op smaak.
- Snijd de lente-uitjes in heel dunne ringetjes en snipper de knoflook.
- Smelt de restboter in een pan, doe knoflook, paprikapoeder, laurierblad en ui erbij en laat dat 1 minuut aan elkaar wennen. Zeef de visbouillon door een neteldoek of fijne theedoek en doe die erbij.
- Aan de kook brengen, eventueel verder op smaak afmaken met peper en zout en de in stukken gesneden garnalen erbij.
- Serveren met wat peterselie er overheen gestrooid en broodcroutons erbij. Tip l: - Een theelepeltje olijfolie op het laatst geeft een extra Portugees accent. Tip 2: - Reeds gekookte garnalen mogen slechts worden opgewarmd en daarvan is dus geen soep te maken."}}