* In plaats van steranijs kan ook een venkelknol (in kleine stukjes gesneden) worden mee gebakken. [b:340f50518f]Voorbereiding [/b:340f50518f] Verwijder de stekelige, groene kroon van de aubergine en snij de aubergine in blokjes zo groot als een dobbelsteen. Hak het teentje knoflook fijn en snijd de tomaat in kleine stukjes. Pers de citroen uit. Maak een sausje van het citroensap, de yoghurt, halvanaise en naar smaak wat zout en peper. Verhit in een grote koekenpan 2/3 van de olie en bak hierin de aubergineblokjes samen met het fijngehakte teentje knoflook, het paprikapoeder en de steranijs goudbruin. Voeg er tijdens het bakken zo nodig nog wat van de olie aan toe. Meng er de gehakte koriander en de blokjes tomaat door en bak alles nog 1 minuutje. Doe het auberginemengsel in een schaal en giet er het sausje over. Laat het sausje even intrekken. Zowel warm als koud lekker. Geef er warme stukjes stokbrood, pitabroodjes of toast bij. Smakelijk !