- De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden - Breng eerst de 100 gram boter op kamertemperatuur - Pers de citroen en zeef het sap - Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met een schone theedoek of wat keukenpapier Verwijder de stoeltjes en hak de blaadjes ragfijn - Roer de boter smeuig, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en geraspte nootmuskaat - Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast - Schil en gaar de asperges - Snij de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de borden - Haal de asperges met een schuimspaan of met twee vorken voorzichtig uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden