Asperges met kruidenboter

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- De kruidenboter komt in plakjes bij de asperges en moet dus de kans krijgen om in de koelkast hard te worden Daarom moet ze ruim van tevoren gemaakt worden - Breng eerst de 100 gram boter op kamertemperatuur - Pers de citroen en zeef het sap - Was de peterselie onder de koude kraan, sla het bosje droog en dep het na met een schone theedoek of wat keukenpapier Verwijder de stoeltjes en hak de blaadjes ragfijn - Roer de boter smeuig, voeg er de peterseliesnippers bij en breng ze op smaak met peper, zout, een druppeltje citroen en geraspte nootmuskaat - Maak een stukje aluminiumfolie nat en leg het kluitje boter erop Maak er een rolletje van en leg het in de koelkast - Schil en gaar de asperges - Snij de kruidenboter in plakjes van een paar millimeter en verdeel ze over de borden - Haal de asperges met een schuimspaan of met twee vorken voorzichtig uit het kooknat, laat ze uitlekken en verdeel ze over de borden

Asperges met kruidenboter is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met krokante korst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ansjoviskarbonade met pompoen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept