Aspergesalade met in sjalottenboter gegaarde ooste

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voeg de fijngesneden prei, wortel en ui toe aan 1 liter water. Breng dit aan de kook en voeg 1 eetlepel zout en de peperkorrels toe. Laat ongeveer 20 minuten koken. Leg hier de kreeften in en laat ze circa 2 minuten koken,haal van het vuur en laat de kreeften in de bouillon afkoelen.Haal dan het vlees uit karkas en scharen. Fruit sjalotten en knoflookaan in roomboter en laat de boter op matig vuur, tegen de kook aan, zachtjes trekken. Voeg fleur de sel,de verse kruiden en de kreeft toe en laat op ca. 70°C (in de oven) ongeveer 10 minuten ver-dergaren. Schil de asperges en snij ze met een dunschiller in dunne lange plakken. Maak de asperges aan met de mayonaise en dresseer op gekoelde borden. Snij de kreeft in plakken en leg ze op de aspergesalade. Garneer met de scharen en druppel rondom aceto balsamico en olijfolie.

Aspergesalade met in sjalottenboter gegaarde ooste is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Aziatische aspergesalade
30 min-
Bekijk recept
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met serranoham en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergesalade met St. Jakobsschelpen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept