Aubergine met ricotta in de oven

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de aubergines in schijven van 1/2 cm dik. Bak ze gedurende 6 min in een bodempje olijfolie, op ene matig vuur. Verwijder nadien met keukenpapier het overtollige vet van de aubergineschijfjes. Snij de champignons en de sjalot fijn. Bak de gehakte sjalot in 2 eetl olijfolie. Voeg de champignons en de oregano toe. Laat 5 min al roerend stoven. Kruid met peper en zout. Hou dit alles apart. Leg een laag aubergineschijfjes in een ovenschotel. Zorg ervoor ook de randen van de schotel te bedekken. Bedek dan achtereenvolgens met een laag tomaten, een laag ricotta, een laag aubergines, weer tomaten, champignones en weer ricotta. Eindig met een laag hazelnoten en olijven. Bestrooi met paneermeel en leg er enkele nootjes boter bovenop.

Aubergine met ricotta in de oven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met kip uit de oven
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puntpaprika met aubergine
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept