- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Was ondertussen de bleekselderij, snijd de stengels in stukjes. Pel de ui en knoflook, hak ze allebei in kleine stukjes. Schrap de wortel en rasp die in grove stukjes. Snijd de prei in ringetjes. Was ze zorgvuldig schoon, laat nog even uitlekken.
- Bak wortel en prei ca. 5 min.
- - Doe de tomaten uit blik, samen met het sap in een pannetje. Maak de saus op smaak met een beetje tijm en eventueel wat peper en zout.
- Verwarm de oven vast voor.
- Leg de gekookte rijst onder in de ovenschaal. Leg daar bovenop de plakken aubergine. Strooi zout en peper,de bleekselderij, gehakte ui en knoflook, de groene kruiden en suiker over de aubergine. Schenk de tomatensaus over de inhoud van de schaal.
- Zet het gerecht nu in de oven (oven 200 graden, baktijd ca. 35 minuten).
- Verbrokkel voor het serveren de feta boven de aubergineschotel."}}