Auberginepuree met brood

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 180 ? C (hetelucht 165? C).
- Leg de aubergine in de oven totdat de schil rimpelt en zacht is. Verwijder de steel en de schil. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui en de knoflook - Pureer in een keukenmachine de aubergine met de ui, 1 teentje knoflook, citroensap en 75ml olijfolie.
- Was de kruiden en hak ze fijn. Roer de kruiden en de tomaat door de auberginepuree en breng op smaak met zout en peper. Laat de auberginepuree in een koelkast goed koud worden.
- Halveer de broodjes, bestrijk de binnenkanten met een mengsel van de rest van de olijfolie en een uitgeperst teentje knoflook.
- Bak de broodjes af volgens de gebruiksaanwijzing.
- Serveer de warme broodjes met de auberginepuree.

Auberginepuree met brood is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brood met knoflook en ansjovis
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Auberginepuree met koriander
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetapenade met koriander
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zaalouk (auberginepuree)
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tilapia met auberginepuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept