Aardappel aubergineschotel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het rundvlees in stukjes snijden en met de rookspekreepjes, 1 theelepel zout en peper uit de molen, de kruiden, 2 teentjes knoflook uit de pers, de rode wijn en 2 eetlepels olijfolie 3 uur koel wegzetten, af en toe omscheppen.
- De aubergine in dunne plakken snijden, met flink wat zout bestrooid in een vergiet 15 minuten wegzetten, droogdeppen en de plakken onder de voorverwarmde grill goudbruin roosteren.
- De vleestomaten in plakken snijden.
- De aardappelen schillen, met een schaaf in plakken snijden en omscheppen met 2 eetlepels olijfolie.
- Een ovenschaal invetten en de vleesstukjes erin scheppen.
- De aubergine en tomaatplakken er dakpansgewijs opleggen en het marinadevocht erover schenken.
- Daarop de aardappelplakjes schikken.
- De koffieroom mengen met zout, peper, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel Provençaalse kruiden en over de aardappelen lepelen.
- De schotel bij 200°C 1 1/2 uur bakken, eventueel na 1 uur afdekken met bakpapier om verbranden te voorkomen.

Aardappel aubergineschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met pomodori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met feta en tijm
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse aubergineschotel met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept