Maak de uien schoon, snijdt ze doormidden en dan in dunne ringen. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijdt ze in plakken. Besprenkel de appelplakken met wat citroensap. Schil de aardappelen, snijdt ze in plakjes en was ze. Kook de aardappelplakjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de dan af. Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg de uien toe en bak deze even mee. Doe het appelsap in een steelpan, los hierin het bouillontablet in op en roer er wat peper en rozemarijn door. Vet een ovenschaal in en leg hier een derde van de aardappelplakjes. Leg de helft van de appelplakken boven de aardappelen, dan de helft van het spekmengsel op de appelplakken en hierop de helft van de overgebleven aardappelen. Leg hier de rest van de appelplakken op, hierboven de rest van het spekmengsel en dek het af met de rest van de aardappelen. Giet hier het appelsapmengsel over en bedek de schotel met de ontbijtspekplakjes. Leg een deksel op de schaal of dek het af met aluminiumfolie. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal na 15 minuten de deksel of het folie van de schaal, zodat het spek knapperig wordt. Geef er eventueel nog een kippenfilet bij.