Aardappel-gnocchi met tomaten-champignonsaus

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Kook de aardappels ongeveer 15 minuten in water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat de aardappelblokjes uitlstomen. Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Voeg de tomaten, champignons, tomatenpuree, kruiden, suiker en peper en zout toe. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten staan op een laag vuurtje.
- Stamp de aardappels fijn, voeg peper en zout toe en meng met de eieren en de bloem tot er een stevig gnocchi-deeg ontstaat. Rol er balletjes van ter grootte van een kers en druk die plat met de achterkant van een vork. Kook de gnocchi ongeveer 5 minuten in een ruime hoeveelheid flink kokend water met zout tot ze naar de oppervlakte komen drijven. Haal de gnocchi er met een schuimspaan uit, laat ze uitlekken en doe ze in een serveerschaal.
- Giet er de saus over en serveer meteen.

Aardappel-gnocchi met tomaten-champignonsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken krieltjes met salie en sjalot
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tomaten-champignonsaus
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tortellini met champignonsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept