Schil de aardappels en maak er een puree van. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in de margarine glazig. Prak de tahoe fijn met een vork, voeg die erbij en fruit het lichtjes mee. Was de prei en de selderij, snijd het fijn en voeg het toe. Was de gesneden snijboontjes en kook ze 5 minuten voor. Maak de champignons schoon, snijd de uitgelekte worteltjes in rondjes. Voeg dit alles toe aan het gefruite mengsel, te samen met de boemboes. Laat de doperwten uitlekken en roer die samen met de gewelde koeping tikoes door de rest van de groenten. Laat de vulling afkoelen. Verwarm de oven voor op 275 gr. Vet een ovenschaal in. Leg wat aardappel puree erin, vervolgens de vulling en sluit af meteen deksel van aardappel puree. Zet de schaal in de oven. Zet de oven na ongeveer 1/2 uur a 3 kwartier op 200 graden. Serveer het zo warm mogelijk met een augurkje en een zilveruitje.
Aardappel-groenteovenschotel met een Oosters tintj is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree