Aardappeleilandjes met kip en Japanse bouillon

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de geschilde aardappelen in schijven van 0,5 cm en kook ze gaar in water met 2 el sojasaus (kan ook in de microgolfoven). Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg ook hier 2 el sojasaus toe. Knip het norivel met een schaar in kleine stukjes. Voeg de paddenstoelen toe aan de bouillon en laat alles nog 2 min verder koken. Snijd de kipfilets in schijfjes van 1,5 cm. Bak ze gedurende 5 min in een pan met hete olie. Verdeel de aardappelschijfjes over 4 diepe borden en leg er de kippenreepjes op. Giet de bouillon erover en breng op smaak met het versnipperde norivel en het sesamzaad. Je kan het recept ook gewaagder maken door de kip te vervangen door 8 pijlinktvissen (te koop in de supermarkt). Tips: Norivellen zijn samengeperste algen. Algen zorgen voor een zuivering van het bloed en zijn dus heel gezond. Je kan het norivel eventueel vervangen door fijngesnipperde verse bieslook.

Aardappeleilandjes met kip en Japanse bouillon is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heldere bouillon met cantharellen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw in kruidenkorst en spinazierisotto
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardappeleilandjes Met Kip En Japanse Bouillon
20-30 min -
Bekijk recept