Amandelpudding (blanc manger) met peer

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de wijn of het water met 100 gram suiker en voorts citroen, kaneel en kruidnagels aan de kook. Schil de peren, halveer deze en verwijder het klokhuis. Laat de peren in de siroop tegen de kook aan gedurende pakweg 15 minuten zacht worden. Laat ze in de siroop afkoelen en dep ze daarna zo goed mogelijk droog. Breng de melk met 30 gram suiker en voorts amandelpoeder en steranijs aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen. Zeef de melk en breng hem opnieuw aan de kook. Week nu de gelatine gedurende 5 minuten in koud water. Klop vervolgens de eierdooiers met 50 gram suiker licht en luchtig. Schenk de hete melk er in een dun straaltje bij en roer goed. Los de uitgeknepen gelatine hierin op en laat dan het mengsel afkoelen tot het net lobbig wordt. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde vla. Bestrijk 6 vormpjes heel dun met olie en bestrooi deze dan dun met poedersuiker. Leg vervolgens in elk vormpje een halve peer met het snijvlak naar onderen en schenk de amandelvla erop. Laat de blanc manger nu 2 1/2 uur in de koelkast opstijven. Stort de puddinkjes voor het serveren.

Amandelpudding (blanc manger) met peer is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Fruitsalade
20 min-
Bekijk recept
Fruitige stoofpeertjes op 2 manieren
30 min -
Bekijk recept

PH Lekker thuis - Amandelpudding
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Zoete Amandelpudding
0-10 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelpudding
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Amandelpudding (blanc manger) met peer
Bekijk recept