Was en schil de knolselderij en kook deze in ca. 15 min. gaar. Was de komkommer en droog deze in een doek. Snijd de vrucht in de lengte doormidden, bestrooi het vruchtvlees met de suiker en het zout en druppel het citroensap erover. Leg de helften in een kom en laat ze een poosje trekken. Schil en halveer de appels, en verwijder de klokhuizen. Snijd het vruchtvlees in hele kleine stukjes. Pel 2 van de 3 sinaasappels. Verdeel ze in partjes en snijd de partjes doormidden. Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Klop de slagroom stijf. Vermeng de slagroom met zoveel mayonaise, dat er na toevoeging van de versgemalen witte peper en de schaschliksaus een zeer pikant mengsel ontstaat. Doe er de appel-, sinaasappel- en selderijstukjes in, roer alles goed door elkaar en laat de strukjes in de saus marineren. Hol de komkommerhelften uit met een theelepeltje en snijd van de onderkant een dunne reep af., zodat de uitgeholde groente blijft staan. Zet de beide helften op een grote langwerpige schaal en vul ze met het pikante vruchtenmengsel. Snijd de derde sinaasappel, zonder hem te schillen in dunne schijven en garneer hiermee de schaal. Als bijgerecht is dit voldoende voor 4 personen, als hoofdgerecht voor 2 personen.