Ananas kaneel cake

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Hoe maak je de topping? in een kleine kom meng je de bruine suiker, de walnoten, bloem en kaneel. meng de boter erdoor. Hoe maak je de cake? laat de ananasstukjes uitlekken in een kom. druk nog even met een lepel op de stukjes om zoveel mogelijk sap eruit te halen. maak hele kleine stukjes van de partjes ananas en zet de ananas vervolgens even aan de kant. het sap heb je niet nodig. voeg in een kom de bloem, citroenrasp, bakpoeder en het zout tezamen. doe de boter erbij en de suiker en mix dit goed door elkaar. voeg de eieren (één voor één) toe en mix alles goed door elkaar. voeg vervolgens de zure room toe en mix alles totdat alles goed is gemengd. doe de helft van de mix in een (ingevette en bebloemde) cakevorm en doe daarna de helft van de topping erop. doe vervolgens de ananasstukjes erop. daarna komt de rest van de mix in de vorm en de resterende topping. Bak de cake in een voorverhitte oven van 180 graden in ongeveer 50 minuten. De cake is het lekkerst als hij nog warm is.

Ananas kaneel cake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladetoetje
100 min- Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Ontbijtcake met noten en banaan
15 min
Bekijk recept
Chocoladefondue
Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept