Ananas van de barbecue of grill

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de grillplaat of grillpan voor (of steek de barbecue aan). Snijd de ananas in 8 plakken en snijd de schil en harde kroontjes eraf. Verwijder ook de harde kern. Bestrijk de grillplaat (of het barbecuerooster) met wat vloeibare margarine en leg de schijven ananas erop. Druk ze goed op de grillplaat en rooster de onderkant in ca. 2 minuten mooi bruin. Keer de schijven ananas. Sprenkel de rum erover en strooi de bruine suiker erover. Rooster de schijven ananas in nog 2 minuten bruin en laat de suiker smelten. Leg ze eventueel op aluminiumfolie. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Leg de schijven ananas op vier borden en schep er twee bolletjes ijs naast. Schep de slagroom over de warme ananas en het ijs.

Ananas van de barbecue of grill is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zuurkool met gevulde hotdogs
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept