Ananas-pruimen-amandelgebak

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm 60 g boter met de honing op een lage stand in de kookpan. Bestrijk hiermee de bodem en randen van het bakblik. Vul met de ananas en de pruimen. Klop een mengsel van de overige boter met de suiker. Voeg een voor een de losgeklopte eieren toe. Vervolgens het bakmeel en de amandelen. Eventueel kokosmelk opdat het beslag langzaam van de lepel druipt. Giet dit in de vorm en plaats deze middenin de warme oven. Reken ca. 60 minuten baktijd. Baktip: zet de oven 25°C lager als het gebak te bruin gaat worden. Controleer of het gebak gaar is, door er een satepen in te steken en deze moet er droog uitkomen.

Ananas-pruimen-amandelgebak is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toucinho do céu
35 min
Bekijk recept
Amandelgebak met verse vijgen
120 min Nagerecht
Bekijk recept
Amandelgebak
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept