Zoek
Ananascake
0 min
Jerryke's Cuisine
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
200 gr boter,
180 gr suiker,
250 gr zelfrijzend bakmeel,
4 eieren,
1 blik ananas op sap,
zout,
geraspte citroenschil,
een scheutje
Bereiding
Ananas in stukjes snijden Bakmeel zeven Springvorm inboteren en bestuiven met bloem Roer de boter met de suiker, zout en geraspte citroenschil tot een schuimige massa. Voeg de eieren één voor één toe en klop ze goed door het deeg. Voef er wat ananassap bij en goed mixen. Roer hierna het gezeefde zelfrijzend bakmeel en een scheutje melk erdoorheen. Doe de helft van het deeg in de vorm en leg hierop de helft van de ananas. Nu de rest van het deeg in de vorm doen en de rest van de ananas. Bak de cake in een matig warme oven (125°), bij overwegende onderwarmte in ca. 1 à 1 1/2 uur gaar en bruin. Dit is dus aan te passen aan uw oven. Neem ten slotte de cake uit de vorm en laat hem op een taartrooster afkoelen.
Ananascake is een recept van
Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Ananascake
55 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
60 min
Bekijk recept
Omgekeerde ananascake
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Ananascake
55 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
60 min
Bekijk recept
Omgekeerde ananascake
60 min
Nagerecht
Bekijk recept
Ananascake
30-60 min -
Voorgerecht
Bekijk recept