Aardbeien Yoghurtijs met slagroom

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Aardbeien voorzichtig wassen en op het laatst pas de kroontjes verwijderen.
- 250 gram aardbeien door zeef roeren of in de keukenmachine pureren. Yoghurt, 125 gram basterdsuiker en bessenwijn erdoor mengen.
- In een kom de slagroom kloppen met klop-vast en de rest van de basterdsuiker.
- Helft van de slagroom overdoen in een spuitzak met een grove kartelmond.
- Tot gebruik in de koelkast leggen. Aardbeien yoghurtmengsel luchtig door de rest van de slagroom roeren. Overdoen in een diepvriesdoos (inhoud 1 liter).
- Zonder deksel in de diepvriezer zetten. In ca 3 uur laten bevriezen. Elk half uur met een vork het ijs van de zijkanten losmaken.
- Rest van de aardbeien halveren. Met een ijsbolletjes lepel 2 bolletjes aarbei-yoghurtijs in vier ijscoupes scheppen. (Rest van ijs in de diepvriezer bewaren) - Aardbeien erover verdelen. Grote toef slagroom erop spuiten.

Aardbeien Yoghurtijs met slagroom is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept