Aardbeien-rabarbertaart

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kneed de ingredi?nten voor het deeg goed door, rol het uit en bekleed daarmee een springvorm. Vorm een 3 cm hoge rand. Prik de deegbodem een paar keer in met een vork en laat een uur rusten in de koelkast. Bak 20-25 minuten in de op 200?C voorverhitte oven en laat afkoelen. Maak de gewassen rabarber schoon, snijd klein en stoof 5 minuten in 1/8 liter water. Los de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine op in de rabarber. Voeg ? van de schoongemaakte, kleingesneden aardbeien toe, breng op smaak met citroensap en suiker en pureer met de staafmixer. Spatel er vervolgens de opgeklopte dubbele room door. Schep het romige vruchtenmengsel over de deegbodem en laat minstens drie uur opstijven in de koelkast. Verwijder de springvorm, bestrijk de taartrand rondom met licht verwarmde aardbeienjam en bedek met gebrande nootjes. Klop de verse room stijf met suiker naar smaak en garneer de taart met toefjes slagroom en de rest van de aardbeien.

Aardbeien-rabarbertaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept
Rabarbertaart
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse rabarbertaart
20 min -
Bekijk recept
Rabarbertaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept