* Oven voorverwarmen op +/- 220°C * Vet een taartschotel goed in en bestrooi hem met een dun laagje suiker. * Bedek de hele taartschotel met de dunne schijfjes peer. * Schil de aardappelen, snij ze met de dunschiller in hele dunne schijfjes en bak deze rauwe schijfjes heel eventjes in een pan met anti-kleefbodem. Kruid ze lichtjes met peper en zout. * Leg de aardappelschijfjes bovenop de schijfjes peer. * Leg het taartdeeg over het geheel en duw hem aan de zijkanten lichtjes tussen de rand van de schotel en de aardappel- en perenschijfjes. * Eventueel het bladerdeeg insmeren met het eigeel. * Alles voor +/- 30 minuten de oven in en smullen maar. Heel lekker bij Eendeborst met een sinaasappelsausje en gesmoord witloof, maar ook bij Orlofgebraad, Rosbief, Parelhoen met druifjessaus, ...
Anya's tarte tatin van aardappel en peer is een recept van Jerryke's Cuisine