Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kan

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Appels schillen en uitboren.
- De boter, kaneel, rozijnen en spijs mengen tot een glad geheel. De holtes in de appels hiermee vullen.
- Verwarm de oven voor (200°C).
- De plakjes korstdeeg met losgeklopt eigeel bestrijken. Een appel in het midden van een plak zetten en het deeg er sluitend omheen vouwen. De bollen met water bestrijken en bestrooien met suiker. +/- 20 minuten bakken.
- Afkoelen; voor het serveren opnieuw even afbakken in een hete oven. Kaneelijs: - De melk, de room, suiker, glucose, vanillemerg en het kaneelstokje aan de kook brengen en 15 minuten laten trekken. Eierdooiers luchtig kloppen in de keukenmachine. Giet er langzaam het roommengsel bij en laat kloppen tot het koud is. Draai er in de sorbeti?re ijs van. Sabayon: - Eierdooiers met calvados, cider, suiker en vanillemerg au bain-marie luchtig kloppen tot een stevige massa. Van het vuur af koud kloppen. Als de massa koud is, er de stijfgeslagen room door spatelen. Obliebakje: - Verwarm de oven voor; maak de boter vloeibaar.Meng de ingredienten in een ruime kom dooreen.
- Maak er rondjes (+/- 10 cm) van op een bakblik; 8 minuten bakken in de oven op 200 graden, er wel bijblijven, ze zijn ze verbrand.
- Haal ze uit de oven en vorm er meteen bakjes van. Serveren: - Sabayon op het bord, daarin de appelbol en een bolletje kaneelijs in een obliebakje ernaast.
- Garneer met een muntblaadje.

Appel in bladerdeeg en sabayon van Calvados en kan is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Panna Cotta met munt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Pitabroodje met geitenkaas
Bekijk recept
Frietje Vlaamse stoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappelcurry met kokosmelk
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept