Appel-kaasschotel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De citroen grondig wassen en de schil raspen. De helft van de citroen uitpersen. In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten zwellen. De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap. De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje water. In een zeef laten uitlekken. In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum. Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren. Een voor een de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het maiszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren. Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de rozijntjes erover verdelen. In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.

Appel-kaasschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoen-kaasschotel
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortellini-kaasschotel uit de magnetron
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine-kaasschotel
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Kip-witlof-kaasschotel
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept