Appel-Kruidencake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 160?. Beboter de cakevorm en bestrooi deze met paneermeel. Schil en snipper de appel, besprenkel de snippers met het citroensap en schud ze vervolgens om met het custardpoeder. Roer met de mixer de boter, de honing de citroenrasp, de kaneel en de gember tot een romige massa.
- Klop de eieren er stuk voor stuk door en klop nog 5 minuten na. Klop vervolgens het gezeefde cakemeel er in gedeeltes door tot een glad beslag is ontstaan.
- Vul de vorm met het beslag en voeg vervolgens de appelschilfers over de gehele lengte in het midden toe (eventueel afdekken met wat achtergehouden beslag). Zet de vorm op het rooster iets onder het midden van de voorverwarmde oven. De cake is in ongeveer 5 kwartier klaar.

Appel-Kruidencake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidencake met cranberry's
60 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Noten-kruidencake met appelvulling
0 min
Bekijk recept
Kruidencake Op Zijn Italiaans
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kruidencake
30-60 min -
Bekijk recept

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept