- Verwarm de oven voor op 180°C. - Maal de noten in een keukenmachine. Meng met een mixer op een lage stand (of in de keukenmachine) de noten, 125 g in stukjes gesneden boter, 2 el suiker, 350 g bloem, 1/2 losgeklopt ei en een snufje zout snel tot een soepel deeg. Vet 6 lage eenpersoons taartvormpjes in en verdeel er het deeg over. Druk het deeg op de bodem en de rand van de vormpjes uit. Bak de bodempjes in +/- 15 min. gaar. - Maak intussen de eiervla. Klop 1 ei schuimig met 80 g suiker. Voeg al kloppend, 60 g bloem, de slagroom en de cognac toe. Snijd de appels in stukjes. - Haal de bodempjes uit de oven, beleg ze met stukjes appel en schenk hier wat van de custard omheen. Klop het overgebleven 1/2 ei los met 1 el melk en bestrijk hiermee de randen van de taartjes. Bak de taartjes nog +/- 20 min. in de oven of tot ze aan de bovenkant mooi bruin zijn.