Chocolade truffeltaart

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bloem en cacaopoeder zeven Suiker en eieren kloppen totdat het mengsel lichter van kleur wordt en ongeveer verdubbelt in hoeveelheid. Spatel hier bloem, cacao, boter en een snufje zout doorheen. Giet het mengsel in een springvorm en zet het 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. In de tussentijd maak je de truffelvulling: Smelt de chocolade au bain marie Klop eigelen en suiker ook au bain marie net zo lang tot het dik en romig is (duurt ong 5 minuten) Spatel de slagroom er doorheen en klop nog een minuut of 5 door. Laat afkoelen en zet in de koelkast om wat op te stijven. Niet te lang, anders is het te hard om verder te verwerken. Maximaal een half uur. Als de taart klaar is en afgekoeld, snijd je hem met een broodmes voorzichtig horizontaal in tweeën. Leg de onderste helft terug in de springvorm en strijk er een laag truffelvulling overheen. Leg daar de andere helft bovenop en bedek ook die met de truffelvulling. Zet de taart nu in de koelkast om verder op te stijven. Voor het serveren kun je er nog wat cacao overheen stuiven, dan ziet het er ook nog heel mooi uit. Kleine stukjes serveren want de taart is behoorlijk machtig.

Chocolade truffeltaart is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocolade-truffeltaart
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade Truffeltaart
20-30 min -
Bekijk recept
Truffeltaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Truffeltaart
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept