Voor de Engelse room: 50 cl melk 4 eidooiers 1 vanillestokje 80 g suiker Versiering: suiker en koffiebonenVoorbereiding : Smelt de fijngebrokkelde chocolade in een waterbad. Zet het vuur af. Voeg de koffie en koffielikeur toe aan de chocolade door zorgvuldig te roeren. Doe er de eidooiers een voor een bij. Voeg de suiker toe en vervolgens ook het met een snufje zout stijfgeklopte eiwit. Bedek de randen en de bodem van een charlottevorm met de lange vingers. Giet de chocolademousse in de vorm en leg een plat bord bovenop de vorm. Plaats de charlottevorm gedurende minstens twaalf uur in de ijskast. Maak de Engelse room: splijt het vanillestokje, krab de korreltjes eruit en breng samen met de melk aan de kook. Laat vervolgens gedurende vijf minuten trekken op een gedoofd vuur. Klop de suiker en de eierdooiers schuimig. Haal het vanillestokje uit de melk, giet de melk over de eidooiers en roer goed om. Doe het mengsel opnieuw in de pan en laat al roerend indikken op een zacht vuur. Haal de charlotte bij het opdienen uit z'n vorm en schik op een dienschotel. Giet er de Engelse room rond. Werk af met de koffiebonen.