Bestrijk een hartvormige taartvorm met olie. Bekleed de bodem met vetvrij bakpapier en bestrijk het met oloe. Roer de verkruimelde Amarettokoekjes en amandelen door elkaar en strooi dit in de taartvorm. Smelt de chocolade met de Amarettolikeur en de stroop in een pannetje boven laag vuur. Roer tot alle chocolade is gesmolten en het mengsel glad en romig is. Laat het 8 minuten afkoelen tot het handwarm is. Klop de slagroom stijf. Roer eerst 1 eetlepel slagroom door het chocolademengsel en vervolgens zo snel mogelijk de rest. Schenk het mengsel in de bakvorm en tik voorzichtig tegen de vorm om luchtbellen te laten ontsnappen. Bekleed het deeg met plasticfolie en laat het een nacht afkoelen. Houd om de taart uit de vorm te halen een scherp mes onder heet water, droog het af en snijd de taart los. Leg een bord op de vorm en draai hem om. Verwijder het bakpapier, druk loslatende kruimels deeg op hun plaats en bestrooi de taart met cacao. Klop voor het opdienen de slagroom met de likeur stijf. Versier de taart met kersen.