Chocolade-kersen- ijscoupe

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet de kersen af en vang het sap op. Rooster hierna de geschaafde amandelen goudbruin in een droge hete koekenpan. Verwarm voor de chocoladesaus de basterdsuiker met het water. Roer tot de suiker is opgelost. Meng vervolgens de in stukjes gebroken chocolade er in gedeelten door. Wacht steeds tot de chocolade gesmolten is voordat u er nieuwe stukjes bij doet. Roer dan de boter er in klontjes door. Laat de saus niet koken. Meng er ook nog 2 eetlepels kersensap door. Houd de saus lauwwarm tot gebruik. Vul 4 hoge coupes of glazen met afwisselend bolletjes ijs en kersen. Giet er vlak voor het serveren een beetje lauwwarme chocoladesaus over en bestrooi het geheel met het goudbruine amandelschaafsel.

Chocolade-kersen- ijscoupe is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenijs met basilicumsuiker
20 min Nagerecht
Bekijk recept
IJs met fruit en vruchtensap
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pieten-ijscoupe met strooigoed
10 min- Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept