Chocolade-vanillecake

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Vet een cakevorm van +/- 26 cm licht in. Roer de suiker en boter tot een lichte, luchtige massa. Roer het vanille-extract erdoor. Voeg een voor een de eieren toe en roer het mengsel na elk ei goed door. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoor. Verdeel het deeg in tweeën. Smelt de pure chocolade. Roer deze door één helft van het deeg tot alles goed gemengd is. Doe het vanilledeeg in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Schep het chocladedeeg erop. Bak de cake 30 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven, tot hij veerkrachtig aanvoelt. Laat de cake 5 minuten rusten in de vorm. Laat hem verder afkoelen op een taartrooster. Serveer de cake bestrooid met poedersuiker. Tip: U kunt de cake ongegarneerd 2 maanden in de vriezer bewaren. Roer de twee deegsoorten met een satéprikker door elkaar voor een gemarmerd effect.

Chocolade-vanillecake is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vanillecake met mango en perzik
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Choco-vanillecake met espresso
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Bakewell Pudding
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Battenbergcake
105 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept