Chocoladecharlotte

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breek de couverture in stukjes en laat smelten op een matige hittebron in de slagroom. Zet de chocoladeroom een uur koud weg. Meng de rum met vier eetlepels heet water en de kokos. Laat de gelatine in ruim koud water weken. Splits de eieren en sla de eidooiers met de vanillesuiker schuimig..Klop de chocoladeroom met de handmixer halfstijf.. Knijp de gelatine uit en laat die op een lage hittebron in wat water oplossen. Spatel de gelatinevloeistof door de chocoladeroom. Spatel het eidooier- en kokosmengsel eveneens door de room. Zet de creme koud weg. Halveer de lange vingers. Was de gardes van de handmixer zorgvuldig om eventuele kruisbesmetting met salmonella te voorkomen. Sla, als de room begint te geleren, de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel door de room. Zet de lange vingers met de suikerkant naar buiten langs de rand van een springvorm (doorsnede 22 centimeter) en vul de vorm met de chocoladecreme. Zet de charlotte minimaal twee uur in de koelkast weg. Maak voor het opdienen de rand los en garneer de charlotte met kokos, chocoladevlokken en chocoladeeitjes of ander versiersel.

Chocoladecharlotte is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min- Nagerecht
Bekijk recept

Chocoladecharlotte met aardbeien
55 min- Nagerecht
Bekijk recept