Citroen-tiramisu

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bitterkoekjes naast elkaar in de schaal leggen. Likeur erover schenken. Schil van 1 citroen raspen en alle citroenen uitpersen. Citroensap met suiker verwarmen tot de suiker is opgelost. Gelantine in ruim koud water weken en in warm citroenmengsel oplossen. Mengsel iets laten afkoelen en samen met citroenrasp door de mascarpone roeren. De gekonfijte citroenschilletjes door mascarponemengsel roeren en slagroom er voorzichtig doorheen spatelen. Mengsel over de bitterkoekjes scheppen. Bovenkant glad strijken en de tiramisu in de koelkast laten opstijven ca. 4 uur. Instukken snijden en royaal met poedersuiker bestrooien. Garneren met gekonfijte citroenschillen i.p.v sinaasappellikeur gebruik ik citoenlikeur.

Citroen-tiramisu is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tiramisu-trifle
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien en witte chocolade
Nagerecht
Bekijk recept
Tiramisu met aardbeien
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Herfstfruit tiramisu
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept