De oven voorverwarmen op 180 ºC De amandelkoekjes verkruimelen en de pure chocolade er doorheen mixen. Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles tot een samenhangend geheel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en de rand van de ingevette taartvorm. Dit gaat heel handig met de bolle kant van een kleine lepel. Bak de bodem in 10 minuten, haal hem uit de oven en druk de gerezen korst aan. Rasp de schil van de citroenen (nadat ze goed gewassen zijn!). Pers ze vervolgens uit en giet het sap door een fijne zeef. Klop de eieren los in een kom en roer de citroenschil, het citroensap, de rietsuiker, de gesmolten boter en de gemalen amandelen er doorheen. Schenk de vulling in de taartbodem en bak de taart in 25 minuten gaar en lichtbruin op dezelfde temperatuur. Laat de taart afkoelen, bestrijk hem met de crème fraîche en serveer de taart op kamertemperatuur.
Citroen/amandeltaart met chocolade bodem is een recept van Jerryke's Cuisine