Citroen/amandeltaart met chocolade bodem

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De oven voorverwarmen op 180 ºC De amandelkoekjes verkruimelen en de pure chocolade er doorheen mixen. Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles tot een samenhangend geheel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en de rand van de ingevette taartvorm. Dit gaat heel handig met de bolle kant van een kleine lepel. Bak de bodem in 10 minuten, haal hem uit de oven en druk de gerezen korst aan. Rasp de schil van de citroenen (nadat ze goed gewassen zijn!). Pers ze vervolgens uit en giet het sap door een fijne zeef. Klop de eieren los in een kom en roer de citroenschil, het citroensap, de rietsuiker, de gesmolten boter en de gemalen amandelen er doorheen. Schenk de vulling in de taartbodem en bak de taart in 25 minuten gaar en lichtbruin op dezelfde temperatuur. Laat de taart afkoelen, bestrijk hem met de crème fraîche en serveer de taart op kamertemperatuur.

Citroen/amandeltaart met chocolade bodem is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Hartige courgettetaart met zalm
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept