Citroenmousse

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de blaadjes gelatine in ruim koud water tot ze zacht zijn.Klop ondertussen de eiwitten bijna stijf,voeg de helft van de suiker toe en klop het eiwit helemaal stijf.Klop vervolgens de slagroom met de rest van de suiker bijna stijf.Verhit 1dl water en los hierin,van het vuur, de goed uitgeknepen gelatine op.Roer het citroensap door het gelatinemengsel,zet het geheel in een bak met ijswater en laat het al roerend iets dikker (lobbig) worden.Spatel de geklopte slagroom door het citroenmengsel,schep het mengsel op de stijfgeklopte eiwitten en spatel het geheel voorzichtig door elkaar.Doe het mengsel over in de met koud water omgespoelde gladde puddingvorm,en laat de mousse minstens 3 uur in de koelkast opstijven.Maak de rand van de mousse voorzichtig los van de puddingvorm en stort hem op een platte schaal.Garneer de mousse met toefjes slagroom.

Citroenmousse is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Citroenmousse met mangosalsa
Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeientaart
Nagerecht
Bekijk recept
Citroenmousse
0 min
Bekijk recept
Citroenmousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept

Citroenmousse met mangosalsa
Nagerecht
Bekijk recept
Snelle aardbeientaart
Nagerecht
Bekijk recept
Citroenmousse
0 min
Bekijk recept
Citroenmousse
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept