Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook fijn. Rasp de gewassen courgette grof of snijd deze in miniblokjes. Boen tot slot de citroenen schoon, rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze gedurende 2 minuutjes. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en wat peper en zout erdoor. Bestrijk hierna de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze in 3 minuutjes per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroencourgettemengsel en warm goed door. Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden. Erg lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie...
Citroenpasta met geroosterde zalm is een recept van Jerryke's Cuisine