Citroenpasta met geroosterde zalm

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en de knoflook fijn. Rasp de gewassen courgette grof of snijd deze in miniblokjes. Boen tot slot de citroenen schoon, rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vruchten. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok of in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de courgette toe en roerbak deze gedurende 2 minuutjes. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie en wat peper en zout erdoor. Bestrijk hierna de zalmmoten met de roerbakolie. Rooster ze in 3 minuutjes per kant, afhankelijk van de dikte, in een grillpan of anti-aanbakkoekenpan. Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroencourgettemengsel en warm goed door. Serveer de zalm op een bedje van citroenpasta bestrooid met de Italiaanse kruiden. Erg lekker met een salade van rucola met geroosterde pijnboompitten, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie...

Citroenpasta met geroosterde zalm is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Citroenpasta met bonen en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arabische tuinbonensoep & gegrild brood met citroenpasta
1 uur-
Bekijk recept
Zalmburgers met sugar snaps en citroenpasta
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenpasta met garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept