Clafoutis van druiven

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de druiven en haal ze van de tros. Verwarm de oven voor op 200° (gasoven 7). Breek de eieren in een kom en roer ze goed los. Voeg de suiker, de melk en de room toe en klop op tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een taartvorm. Pers de citroen uit, doe het sap met de vanillesuiker in een pan en roer goed. Laat het vuur goed heet worden en voeg er de druiven bij. Laat 5 minuten bakken onder voortdurend roeren en haal van het vuur. Giet het druivenmengsel in de taartvorm en zet 20 tot 25 minuten in de oven. De clafoutis moet doorbakken zijn en goudbruin zien. Dien lauw of koud op. U kunt dit dessert een dag van tevoren klaarmaken en in de koelkast bewaren.

Clafoutis van druiven is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Vruchtensalade
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kokosbroodharten
20 min
Bekijk recept
Salade met druiven en pecannoten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Clafoutis Limousin (kersengebak)
15 min Gebak
Bekijk recept
Kleine clafoutis met bospaddenstoelen en parmezaan
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nazomerclafoutis
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Clafoutis
45 min Nagerecht
Bekijk recept