Conference

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Peren Conference schillen halveren en klohuis er uithalen met een Parijs lepeltje een caramel maken tot lichtbruin van 30 à 40 g. suiker met een paar soeplepels water wat laten afkoelen er er dan terug wat water bijdoen en op het vuur terug opwarmen 3 dl witte wijn bijdoen + 8 zwarte peper korrels en een snuifje zout en wat laten inkoken 2 soeplepels Balsamicoazijn toevoegen dan de peerhelften hierin laten pocheren niet koken opdienen met in het gat van het klokhuis een schep kweeperengelei een beetje van het pochervocht naperen rond de peer versieren met eender wat als het maar een beetje groen is bv een stukje dennnentak, een paar plukjes peterselie of wat waterkers of enkele blaadjes munt of coriander heb je Oost-Indische kers dan enkele blaadjes en een bloem zowel de blaadjes als de bloem smaken heerlijk bij die kweeperengelei en dus ook bij de peer nietwaar PS. Caramel zodra die licht begint te kleuren heeft een temperatuur van 153 °C en als ge daar water op giet dan krijg je narigheid alles floept uit de pan en je kan je behoorlijk verbranden, dus eerst wat laten afkoelen

Conference is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Spruitjes met peer
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Spruitjes met peer
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Portobello gevuld met blauwaderkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speculaastaart met peer
25 min Nagerecht
Bekijk recept