Consommé van jakobsschelpen en oesters met citroen

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
: De jakobsschelpen openen, de schelpdieren met een puntmesje lossnijden, de baard bewaren, de oranje kuit verwijderen en de nootjes voorzichtig wassen. Snijd de ene helft van de prei in reepjes (julienne) en de andere helft in stukjes (mirepoix). Knip het zachte gedeelte van het citroenkruid fijn en bewaar de rest voor de bouillon. Doe de baarden van de schelpdieren met de preistaafjes, versnipperde ui, tijm, laurier en stengels van citroenkruid in de visfumet en laat alles 30 minuten zachtjes koken. Haal de bouillon door een zeefdoek, en klaar de fumet door er losgeklopte eiwitten door te roeren en het vocht voorzichtig aan de kook te brengen. De bouillon met het gestolde eiwit door een zeefdoek halen. De oesterschelpen openen en het sap opvangen. De oesters verwijderen en de schelpdieren 10 minuten in het sap van een citroen laten weken (mac?rer). De nootjes van de jakobsschelpen kruiden met zout en peper, kort onder de grill plaatsen en samen met de oesters, het gezeefde sap, de stukjes prei en het citroenkruid in diepe borden plaatsen. De kokendhete bouillon over de ingredi?nten gieten.

Consommé van jakobsschelpen en oesters met citroen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Roze consommé van Parijse champignons
20 min
Bekijk recept
Consommé Van Fazant Met Groentejulienne.
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Consomme Met Zeevruchten
20-30 min -
Bekijk recept
Koude Consomme Van Rivierkreeftjes
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept