Coq au vin de Pomerol

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Borstel de champignons schoon en snijd ze door midden. Pel de sjalotjes. Fruit ze in de boter glazig. Neem ze uit de pan en bak de spekreepjes knapperig bruin in het bakvet. Bak de champignons enkele minuten mee Neem het spek en de champignons met een schuimspaan uit de pan en bak nu de stukken kip goudbruin in het bakvet. Knijp de teentjes knoflook erboven uit schenk de rode wijn er in een dun straaltje bij en voeg het bouquet garni toe. Doe het spek en de sjalotjes weer terug in de pan. Stoof de kip met het deksel op de pan boven laag vuur in ongeveer 45 minuten gaar. Neem de kip uit de pan en verwijder het bouquet garni. Bind het stoofvocht met glad geroerde maïzena Voeg peper en zout toe en schenk de saus over de kip.

Coq au vin de Pomerol is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Welke wijn bij welk gerecht
0 min
Bekijk recept
Rib-eye In Cognac-marinade
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasplankje Met Reypenaer V.s.o.p.
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde lamskoteletjes met kurkumarijst
Bekijk recept

Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin (Kip in rode-wijnsaus)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Coq au vin
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept