Courgette Franscine

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Coulis : Sjalot en look in weinig boter glazig fruiten, deglasseren met WW. Gezeefde tomaten, laurier, tabasco en maggi bijdoen, wat laten inkoken. Afsmaken met S2, pezo en Marsala, door de puntzeef steken. Vulling : Ui en look sueren in olijfolie, gehakt bijdoen en laten kleuren, tomateren. Laurier, thym, oregano, maggi en eventueel wat WW toevoegen. Champignons fijnhakken en bij het gehakt doen, alles laten garen. Wortel in fijne brunoise snijden en stomen, eveneens bijdoen. Op het laatste fijngesneden basilicum, sallie en peterselie toevoegen. Afsmaken met peper en zout. Courgette : Courgette uithollen en in bootvorm snijden. Met de uitgeholde kant naar onder +/- 12 min. Stomen. Afwerking : Courgette opvullen met de vulling, overstrooien met gratineerkaas en in voorverwarmde oven à 180°C afbakken, en eventueel nog even onder gratineren. Op bord coulisspiegel naperen, courgette in het midden en afwerken met een toefje basilicum.

Courgette Franscine is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept