Courgette met paddenstoelennotensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Week de paddenstoelen 30 minuten in 3 dl heet water. Snijd de courgette en wortel in lange, dunne slierten. Laat de paddenstoelen goed uitlekken en vang het weekvocht op. Snijd de paddenstoelen in stukjes. Breng de crème fraîche aan de kook en roer er zoveel weekvocht bij tot een licht gekleurde, dunne saus ontstaat. Roer de walnoten en paddenstoelen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Kook water in een pan en blancheer de wortel en courgettes 1 minuut. Giet direct af en laat goed uitlekken. Verdeel de groentesliertjes over 4 diepe borden en schenk de saus erover. Tip: Lekker met boerenbrood en tapenade. Voedingswaarde: Kcal 460 - eiwit 15g - tot.vet 39g - vv 5g - kh 16g *Gedroogde paddenstoelen zijn anders (sterker) van smaak maar kunnen eventueel vervangen worden door een doosje verse shiitake of kastanjechampignons. *Noten zitten vol gezonde vetten. Houd er wel rekening mee dat ze ook calorierijk zijn. uit het kookboek Mediterrane Keuken

Courgette met paddenstoelennotensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept